مقالات


یکی از افتخارات مجموعه مزرعه نیاک ، جمع آوری و تهیه مقالات آموزشی در بخش های مختلف می باشد . لذا این مجموعه سعی نموده است تا بتواند از بخش های مختلف ماشین آلات باغبانی و فضای سبز ، کشاورزی و همچنین مطالب عمومی مرتبط را در این وب سایت جهت بهره برداری شما عزیزان قرار دهد . همچنین با امید به خداوند متعال و تلاش متخصصان مجموعه سعی گردیده است تا در بخش ویدئو هم بتوانیم مفید واقع شده و محصولات ارائه شده را در بخش آپارات مزرعه نیاک به اشتراک گذاشته و به امید روزی که بتوانیم تمام نیازهای مصرف کنندگان را پاسخگو باشیم .


از هرس زمستانه غافل نشوید

از هرس زمستانه غافل نشوید

هرس عبارت است از قطع كامل يا جزئي  شاخه ، ريشه ، پوست ، برگ و يا گل و  ميوه به منظور تحت تاثير قرار دادن و هدايت نحوه رشد و باروري گياه ، هرس يكي از عمليات مهم باغباني است كه از حدود سه هزار سال قبل شناخته شده و مورد استفاده قرار ميگرفته است...

بالا بردن مقاومت در گیاهان و درختان

بالا بردن مقاومت در گیاهان و درختان

تنش خشکی مانع از تظاهر کامل پتانسیل ژنتیکی گیاهان زراعی می شود و از اینرو موجب کاهش تولیدات کشاورزی می  گردد. در مقاومت به خشکی سه مکانیزم دخالت دارند که عبارتند از فرار از  خشکی ، اجتناب از خشکی و تحمل به خشکی . صفات مختلف مورفولوژیکی،  فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی باعث ایجاد مقاومت به خشکی می شوند. نحوه توارث  (تک ژنی و چند ژنی بودن) و نوع عمل ژن (افزایشی و غیرافزایشی بودن) در صفات  مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی متفاوت است.

مبانی و اصول کاشت و تغذیه زعفران

مبانی و اصول کاشت و تغذیه زعفران

زعفران  گیاهی علفی ، چند ساله،بدون ساقه و پیاز دار است پیاز زعفران از  نوع توپر و  تقریبا کروی شکل با قطر 3-5 سانتی متر پوششی قهوهای رنگ می  باشد.که در زیر خاک قرار می گیرد هر پیاز 6-9 برگ باریک نظیر برگ علفهای چمنی تولید می نماید ریشه های زعفران از نوع افشان هستند که از  قاعده پیازها و از روی دایره محیطی آن می رویند . گل زعفران اولین اندامی  است که در اوایل پاییز ظاهر می شود . در سال اول کشت به علت ضعف پیاز های زعفران و عدم استقرار کامل آنها در خاک و کشت زعفران توان کافی برای رویش  ندارند...

مبانی و اصول کاشت و تغذیه ذرت

مبانی و اصول کاشت و تغذیه ذرت

ذرت نوعی گیاه علفی یک ساله است که با  تئوسنت (Teosinte) و تریپساکوم (Tripsacum spp)  خویشاوند است. تئوسنت نوعی  علف هرز یک ساله است که از لحاظ خویشاوندی در  مقایسه با تریپساکوم به ذرت  نزدیک تر می باشد. گیاه شناسان اعتقاد دارند که  ذرت، در نتیجه ی دو رگ  گیری بین یک گیاه نا شناخته از خانواده ی گندمیان و  تئوسنت به وجود آمده  است. ذرت گیاه تک لپه ای ساقه بلندی است. برگ های آن  به طور متناوب و به  صورت افتاده در دو طرف ساقه قرار گرفته اند...

اصول تغذیه و کاشت پیاز

اصول تغذیه و کاشت پیاز

نام علمی پیاز Allium cepa است واز  خانواده سوسنیها liliaceae است.پیاز با وجود اینکه دو یا چند ساله است و در  سبزی کاری به طور محصول یک ساله کاشته میشود. جنس Alliumcepa دارای  گونه های زیادی است که اغلب تولید غده پیاز کرده ولی گونه های وحشی در این جنس یافت میشود که به جای تولید بذر تولید پیاز چه های کوچک در خوشه گل  میکند  که برای تکثیر از آن استفاده میشود

مبانی و اصول کشت و تغذیه پسته

مبانی و اصول کشت و تغذیه پسته

پسته گیاهی است که از دیرباز درنقاط  مختلف ایران مورد کشت و پرورش قرار  می‌گرفته است. جنگلهای وحشی و خودروی  پسته در ناحیه شمال شرقی ایران و  نواحی هم مرز با ترکمنستان و افغانستان  پیشینه‎ای باستانی دارد و تصور درخت  پسته حدود 4-3 هزار سال قبل در ایران  اهلی شده و مورد کشت و کار قرار  گرفته است. سبزوار و سرخس را از قدیمی  ترین مناطق کشت پسته می‎دانند. سابقه  کشت پسته در دامغان، سمنان و قزوین  را به قرن هفتم هجری و در استان کرمان  به قرن دوازدهم هجری نسبت می‎دهند.  کشت پسته در سایر نقاط ایران سابقه  200-150 ساله دارد

مبانی و اصول کشت و تغذیه انگور

مبانی و اصول کشت و تغذیه انگور

انگور با نام علمی Vitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در  این خانواده حدود ۱۱جنس و بیش از ۶۰۰  گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این  خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت  بوته‌ایو رونده دارد و دارای پیچک  در مقابل بعضی از برگ‌ها می‌باشد. میوه  انگور به نوع دانه‌دار و بی‌دانه  تقسیم می‌شود. هر یک از این دو نوع در  رنگهای سرخ و سیاه و زرد و تقریباً  سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی  که حداکثر دمای آن بیش از ۴۰ درجه  سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند...

مبانی و اصول کشت و تغذیه گوجه فرنگی

مبانی و اصول کشت و تغذیه گوجه فرنگی

گوجه فرنگي محصول فصل گرم است و در خاكي با زهكشي خوب ، داراي ماده آلي  زياد  بسيار خوب رشد مي كند . براي توليد بسيار زود رس گوجه فرنگي ، خاك  سبك با  شيب ملايم 2 درصد و يا كمتر و رو به جنوب يا شرق ارجحيت دارد.كشت   مستقيم بذر گوجه فرنگي و يا توليد گوجه فرنگي به روش نشا كاري مرسوم   است.كاشت گياهچه هاي سالم و قوي گوجه فرنگي با روش نشاء كاري و در فاصله   هاي مناسب عامل اصلي در توليد زود هنگام گوجه فرنگي مي باشد. بوته ها با   فاصله كافي از يكديگر ،ارتفاع كوتاه با گسترش عرضي نسبتاً وسيع و سيستم   ريشه خوب خواهند داشت...

مبانی و راهنمای تغذیه جو

مبانی و راهنمای تغذیه جو

جو مانند گندم افشان است و اکثر ریشه  های آن تا فاصله 40 سانتی متری پراکنده  می شوند . البته ممکن است برخی از  ریشه ها به عمق کمتر نفوذ کنند.ساقه های جو از میان گره های استوانهای تو  خالی تشکیل شده اند. طول میان گره ها از قاعده بطرف ساقه بتدریج زیاد میشود . طول ساقه در اکثر واریته ها 120 - 150سانتی متر ثابت شده است که بین  ارتفاع ساقه و توسعه ریشه همبستگی مثبت وجود دارد بنابراین در شرایط دیم و  کم آبی ساقه هایی که مرتفع تر باشند عملکرد بیشتری دارند.جو نیز مانند گندم  از محل گره های واقع در سطح خاک ریشه وساقه ثانویه پنجه تولید می کند...

راهنمای کاشت و تغذیه هندوانه

راهنمای کاشت و تغذیه هندوانه

هندوانه  بومی مناطق گرم آفریقا است و  از تیره کدوئیان می باشد. گیاهیست خزنده که  طول شاخه های خزنده آن شاید به  5-4 متر هم برسد.ریشه ای عمیق و گاهی تا یک  متر عمق و قطور دارد. گیاهیست  یک پایه یعنی گل های نر و ماده آن روی یک  پایه قرار دارند ولی جدا از هم  هستند. میوه هندوانه ممکن است دارای تعداد  زیادی بذر (تخمه هندوانه) باشد  که به رنگ های سفید، زرد، قهوه ای، سیاه و  قرمز در داخل آن وجود دارند...

بخش مقالات و مطالب آموزشی و مفهمومی مزرعه نیاک توسط کارشناسان و متخصصان تهیه و نشر داده شده است . و سعی نموده ایم تا بتوانیم در بخش آموزش عمومی در زمینه ماشین آلات باغبانی و فضای سبز و کشاورزی ، گامی موثر برداشته باشیم و سطح آگاهی مشتریان نسبت به ادوات و ماشین آلات را ارتقا ببخشیم . و امیدواریم در صورت کسری مطالب خواننده و بیننده مطلب ما را یاری برساند (نشر و استفاده از مطالب بلامانع می باشد)
اطلاعات بیش‌تر
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها